Sygdom

SYG I DAGPENGEPERIODEN

Når du er ledig er der forskellige forhold du skal være opmærksom på, hvis du bliver syg.

Hvis du bliver syg når du er ledig er det vigtigt at du sygemelder dig om morgenen på www.jobnet.dk. Husk at kontakte os hvis du skulle have været til møde hos os den dag du er syg.

Vi modtager automatisk besked om din sygemelding fra jobcenteret. De første 14 dage vil du få dagpenge fra a-kassen.

Hvis du er syg udover de 14 dage, indberetter vi oplysningerne til kommunen lige efter den 14. sygedag og du vil kort tid herefter modtage et brev fra kommunen som du skal svare på. Brevet skal sendes retur til kommunen hurtigst muligt og INDEN 8 dage. Kommunen kan ikke udbetale sygedagpenge hvis de ikke hører fra dig. Hvis du ikke modtager brev er det vigtigt, at du kontakter jobcenteret i kommunen, da det er dit ansvar at du modtager brevet.

Når du bliver rask, skal du raskmelde dig via www.jobnet.dk, og det skal være første dag du er rask. Det er vigtigt at du er i stand til at varetage et fuldtidsarbejde og stå til rådighed for henvist arbejde.

Du skal ikke raskmelde dig til hos os. Jobcentret giver automatisk A-kassen besked om, at du er rask igen.

SYG UNDER UDDANNELSE

Hvis du går på skole og modtager dagpenge under aktivering, skal du hurtigst muligt kontakte undervisningsstedet og jobcenteret for at sygemelde dig. På jobcenterets hjemmeside skal du logge på og sygemelde dig. Du skal ikke sygemelde dig til os.

SYGDOM OG SH DAGE.

Hvis du er syg på SH dage, kan du ikke få sygedagpenge. Her skal du bruge dine SH-kort.